Пончики з кавовим ганашем

Пончики з кавовим ганашем

Знайшла чудовий блог молодого та перспективного кондитера-кулінара, що  здобула досвід в школі кондитерів в Барселоні, а зараз має свій  кондитерський магазинчик: http://valerysdesde2016.com/

Прочитавши блог,відкрила для себе багато чудових рецептів, що здатні порадувати як малечу, так і всіх дорослих. Будь-який десерт за рецептом з цього блогу – свято для кожного:) Дуже цікаві та оригінальні рецепти від http://algustodevaleriia.blogspot.com.es/.

Пропоную сьогодні познайомитися з рецептом пончиків. Що таке пончик, звернемося до http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B8%D0%BA Пончик (розм), пундик[1], пухтик[1] — круглий, звичайно солодкий, пиріжок, смажений в олії, маслі і т.ін.[2]. Вони бувають із начинкою з шоколаду, джему, фруктів, заварного крему, згущеного молока, покриті глазур’ю, медом, цукровою пудрою. З діркою посередині або без неї. Дірка призначається для того, щоб витягнутий з гарячого масла пончик був нанизаний на металевий стрижень, з якого потім продукт кладеться до кулька або на тарілку покупцеві. У пончика може бути начинка: варення, повидло, джем та інше.

Для приготування пончиків з ганашем Вам знадобиться:

  1. Борошно 250 г
  2. цукор 125 г
  3. Молоко 250 г
  4. Ванільний цукор 1 ст.л.
  5. Яйця 3 шт.
  6. Масло рослинне 50 мл
  7. Розрихлювач  1 ст.л.
  8. Шоколад (чорний чи молочний) 100 г
  9. Вершки 25 г
  10. Кава розчинна 1 ч.л.

Метод приготування: 

  1. Змішати борошно, цукор, ванільний цукор
  2. Додати яйця, масло та молоко.
  3. Перемішати все, а потім збити міксером декілька хвилин до однорідної консистенції тіста.
  4. Наповнюємо за допомогою кондитерського мішка форми для випічки.
  5. Випікати біля 10 хвилин до утворення золотистого кольору.
  6. Для ганаша підігріти вершки( не кип’тити) та додати кави.
  7. Розчинити шоколад на водяній бані
  8. Влити вершки  шоколад.
  9. Розмішати ганаш до однорідності
  10. Дати пончиками охолонути та декорувати ганашем.

Смачного:) 

 

Рецепт мастики для покриття тортів на основі желатину

Рецепт мастики для покриття тортів на основі желатину

І знову ми повернулися до теми рецептів з мастики, цього разу нам порадили рецепт Тетяни Хегай – мастика для покриття тортів. Майстриня з Одеси Олеся часом готує мастику за даним рецептом і дуже задоволена результатом! До речі, скоро Олеся планує відвідати місто Рівне зі своїм майстер-класом темою якого буде: Живі квіти на тортах своїми руками. Фото робіт дивіться нижче.

Рецепт мастики для покриття тортів на основі желатину:

  1. цукрова пудра 500 гр желатин 12 гр
  2. холодна вода 35 гр
  3. кукурудзяний сироп 80гр (або будь-який інший без кольору:  глюкозний, інвертний, останній можна зробити самостійно з цукру , соди та лимонної кислоти)
  4. білок 1 шт (20г!!!)
  5. кокосовий жир трішки (1-2 чайні ложки) – можна замінити маргарином (не  олією! Потрібно тверді рослинні жири)
  6. лимонний сік 1 чайну ложку

Метод приготування:

  • 1.Просіяти цукрову пудру
  • 2.В окрему миску налити холодну воду, додати желатин та змішати до пюреподібного стану
  • 3. Поставити миску з   желатином на парову баню, добавити трішки кокосового жиру, помішувати весь час, поки не розчиниться желатин
  • 4. Добавити сироп і продовжувати  постійно  помішувати, поки не “розчиниться”, сироп повинен  гарно”поєднатися” з желатином
  • 5. В цукрову пудру добавити суміш  з желатином,  трішки вимішати і додати білок, лимонний сік  ( змішаний   барвником, якщо потрібна кольорова мастика)
  • 6. Вимішати  до однородної маси (Щоб до рук не прилипало, змазати  руки кокосовим жиром або маргарином) викласти в тару або пакет, залишити на добу.

Цукрову пудру не додавати, навіть якщо мастика при замісі буде здаватися липкою. Вимішувати потрібно міксером( потрібен потужний міксер не менше  400 ватт, якщо у Вас менш потужний, то міксер може згоріти). Вилити в пакет , дати постояти добу при кімнатній температурі, це дасть змогу змінити консистенцію на більш тверду. Зберігати 2 тижні при кімнатній   температурі, місяцями – в холодильнику. Якщо псується. ан ній з ‘являються жовто-рожеві вкраплення. Виходить дуже м ‘ягка та еластичка мастика для покриття торту.Якщо потрібна мастика для ліпки – то можна додати цукрову пудру, поки мастика не буде тримати форму.

Фото робіт майстрині  Олесі та її учнів, яка незабаром відвідає місто Рівне зі своїм майстер-класом з виготовлення квітів:

 

Хобі, що переросло в творчу роботу:)

Роботи Алі Жуковської (м. Рівне)  до новорічних та різдвяних свят вражають своєю казковістю та оригінальністю, а починалося все з хобі, а зараз тортики пані Алі можуть куштувати  рівненські ласуни. Будь-яке свято такі вироби  здатні перетворити в незабутній день:)

З Новорічними святами та Різдвом!

З Новорічними святами та Різдвом!

Вдалих Вам творчих ідей, часу для їх здійснення, вдячних клієнтів та всього самого світлого у наступному році!

З Новорічними святами та Різдвом!

З Новорічними святами та Різдвом!

З повагою,

Інтернет-магазин Іриска,

солодких Вам свят:)

http://www.iryska.com.ua

Як просто створити новорічний солодкий та оригінальний подаруночок:)

Як просто створити новорічний солодкий та оригінальний подаруночок:)

Як просто створити новорічний солодкий та оригінальний подаруночок:) Для цього Вам потрібно : глазур або шоколадка, горіхи волоські, зубочистки, цукрова посипочка на Ваш смак.

В нашому магазині можна купити кондитерську глазур та шоколад

https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/

Як зробити мак з мастики: швидкий метод

Як зробити мак з мастики: швидкий метод

Маки – гарні квіти, насичено-червоні та яскраві з легкість декорують пейзажі.

Пропонуємо Вам цікавий покроковий МК як зробити мак з мастики для декору тортів.

Автор МК : http://valerysdesde2016.com/

  • Потрібна мастика червоного кольору.Мастика може бути готова від виробників або приготовлена у домашніх умовах : (один з рецептів: https://iryska.com.ua/product/zefir/ )
  • Барвники гелеві та сухі : https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/
  • Вирубки для пелюстків маку : це може бути навіть сердечко https://iryska.com.ua/product-category/vyrubkuy/
  • Для надання форми пелюсткам можна використати набір для моделювання : https://iryska.com.ua/product-category/dopomizhniy-inventar/pencil/  або зубочистку
  • Для сушіння форму силіконову з випуклими частинами або столик для сушіння
  • Для скріплювання пелюстків можна використати шоколад розтоплений

Цікаві ідеї тортів,декоровані маками:

 

Кекси шоколадні з нотками кориці

Кекси шоколадні з нотками кориці

Поділимося з вами надзвичайно смачним рецептом кексів ,рецепт яких ми переклали та приготували фотозвіт  прочитала в журналі Women’s weekly Cakebaking  http://iryska.com.ua/product/magazine-women…kly-cakebaking/ 

Кекси шоколадні з нотками кориці

Сировина: 

  • 125 г масла ( або маргарину)
  • 3 яйця
  • 1 стакан цукру
  • 100г чорного шоколаду ( або 25 г какао-масла+ 75 г какао терте)
  • 75 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 25 г какао
  • 1,5 ложки кориці
  • 60 г мигдального борошна
  • 80 г сметани

Метод приготування:

  •  Яйця та масло підготувати до кімнатної температури
  •  Розігріти духовку до 180 С
  •  Збити масло і цукор
  •  Поступово додати яйця
  • Підготувати 25 г какао-масла та 75 г какао тертого( або 100г чорного шоколаду).
  • Розплавити шоколад на водяній бані та дати трохи охолонути
  •  Просіяти борошно,розпушувач, какао, корицю, мигдальне борошно та додати в тісто , а також сметану
  • Додати до тіста шоколад розтоплений
  •  Все разом перемішати на низьких обертах міксера
  • Розділити тісто по формочках, випікати до 35..40 хв при температурі 180С, залишити на 5 хв в духовці після випікання.

Кексики виходять ніжні, дуже шоколадні та ароматні

 

Смачного) вдалого приготування)

В нашому магазині можна купити шоколад: https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/

а також форми для кексів паперові: https://iryska.com.ua/product-category/pidlozhkyyy/cakes/

 

Декор готовий

Оригінальний декор : легко та просто

Оригінальний декор : легко та просто

Випікати тортики — робота нелегка, а ось декорувати — це справжнє мистецтво!

Пропонуємо оригінальний метод декорування тортиків . МК  нам запропонувала кондитер Валерія

http://valerysdesde2016.com/

Для декору потрібен шоколад і серветка, пензлик для роботи з шоколадом.

Торт , який покритий мастикою

Торт, покритий мастикою

Обираємо серветку потрібного діаметру та наносимо шоколад чи глазур ( розтоплений) за допомогою пензлика на папір

Обираємо серветку потрібного діаметру і наносимо шоколад чи глазур (розтоплений) за допомогою пензлика на папір

Декор готовий

Декор готовий

Печиво macarons

Лимонне печиво macarons

Лимонне печиво macarons

Дедалі більшої популярності набуває французька кондитерська випічка, а саме тістечка macarons. Секрет їх приготування непростий, але смак -надзвичайний! Свої методи приготування цього печива розкрило нам творче об’єднання: “Кулинарная жизнь “Al gusto de Valeriia”: http://vk.com/algustodevaleriia. Їх порада щодо білків: для того ,щоб була скоринка на тістечку – що є особливою рисою цього печива, потрібно використовувати білки, які вже постояли декілька днів в холодильнику, накриті харчовою плівкою з отвором. Завдяки цьому, зайва волога випаровується! Дуже важливо дотримуватися рецептури!

На 16 частинок, тобто 8 цілих тістечок Вам знодобиться: 

  • Борошно мигдальне 45 г
  • яйце 1 шт
  • Цукрова пудра 75 г
  • цукор 10г
  • харчовий барвник до 5 г

для лимонного ганаша:

  • сік лимона 50 г
  • Білий шоколад: 100г

Час приготування: 1 година Читати далі

Рецепт кексів

Рецепт кексів

Простий та легкий рецепт приготування кексів для Вас та Вашої родини! Смачні та легкі кексики не залишать нікого байдужим! Для приготування Вам знадобиться:

  • 4 яйця
  • 1стакан цукру
  • цедра 1 лимона
  • сік лимону ( можна  з половини лимона)
  • 200г масла(  м якого)
  • 2ст муки
  • 1 чайна ложка. соди – можна трішки менше

Приготування: 

  1.  Жовтки відділити від білків та  додати 1 стакан цукру, цедру лимона і сік, м”яке масло, ретельно перемішати.
  2.  Додати 2 стакани муки та соду.
  3. Білки збити в пишну піну і додати до всієї маси.
  4. Випікти при  температурі 180 градусів.
  5. Гарячі кекси зверху полити соком лимона( 5 столових ложок соку+ 5 столових  ложок пудри).
  6. Коли схолонуть, посипати пудрою.

СМАЧНОГО!

Кекси

Кекси

0PIz_0OKVKs