Печиво macarons

Лимонне печиво macarons

Лимонне печиво macarons

Дедалі більшої популярності набуває французька кондитерська випічка, а саме тістечка macarons. Секрет їх приготування непростий, але смак -надзвичайний! Свої методи приготування цього печива розкрило нам творче об’єднання: “Кулинарная жизнь “Al gusto de Valeriia”: http://vk.com/algustodevaleriia. Їх порада щодо білків: для того ,щоб була скоринка на тістечку – що є особливою рисою цього печива, потрібно використовувати білки, які вже постояли декілька днів в холодильнику, накриті харчовою плівкою з отвором. Завдяки цьому, зайва волога випаровується! Дуже важливо дотримуватися рецептури!

На 16 частинок, тобто 8 цілих тістечок Вам знодобиться: 

  • Борошно мигдальне 45 г
  • яйце 1 шт
  • Цукрова пудра 75 г
  • цукор 10г
  • харчовий барвник до 5 г

для лимонного ганаша:

  • сік лимона 50 г
  • Білий шоколад: 100г

Час приготування: 1 година

Метод приготування: 

  1.  Підготуйте 36 г білка кімнатної температури.
  2. Розтопіть на паровій бані білий шоколад та потім додайте лимонний сік. Все перемішайте та поставте в холодильник для застигання.
  3. Двічі просійте мигдальне борошно та пудру через сито.https://iryska.com.ua/product/jdgkjfdg/
  4.  Збийте білок спочатку на повільних обертах, а потім на більш високих обертах міксера, поступово додаючи цукор, збивати до стійкої піни.
  5. Додайте барвник харчовий.https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/
  6. Додайте просіяне борошно та пудру, повільно переміщуючи тісто, щоб не випустити повітря з білків. Тісто має бути тягуче, повинно спадати з лопатки.
  7.  Відсаджувати макаронси кондитерським мішком можна на деко застелене папером для випічки або на силіконовий килимок з розміткою (наприклад: http://iryska.com.ua/product/macarons/)
  8. Відстань між печивом повинна бути близько 3 см.Залишити деко при кімнатній температурі на 20..30 хв до утворення скоринки – вона не має прилипати до рук при натисканні на неї.
  9. Випікаємо тістечка при температурі 140 градусів до 18 хвилин в попередньо розігрітій духовці.

Готові макаронси можуть прилипати до паперу – якщо ви використовували папір для випічки.Після випічки одразу покладіть килимок з печивом на холодну поверхню, зніміть обережно виріб з дека та охолодіть. Перемішуємо готові вироби ганашем. Найкраще смакують макаронси , які постояли 1..2 дні в холодильнику.

Смачного!

Печиво macarons

Печиво macarons

Залишити відповідь