Рецепт приготування дзеркальної глазурі

Рецепт приготування дзеркальної глазурі

Є багато варіантів приготування дзеркальної глазурі, але поділимося рецептом, що не потребує багато часу. Дзеркальна глазур робиться з простих інгредієнтів протягом 30…35хв. Але ефект на тортові чи тістечку вона справляє неперевершений.

Карамельна глазур смачна та легка у нанесенні на торт.

Можна ,звісно, купити вже готову кондитерську глазур: https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/dekor-gels/ , а можна спробувати самому приготувати покриття для торту)

Так що ж знадобиться для глазурі карамельної:

Приготування: 

  • Замочуємо желатин у воді ( 30 мл має вистачити)
  • У посудину висипаємо цукор-пісок та патоку або глюкозний сироп та варимо на середньому вогні до насиченого янтарного кольору. Цукор не перемішувати, щоб суміш не затверділа.
  • Поки цукор та патока перетворюються в карамель, потрібно взяти жирні вершки та довести їх до кипіння.
  • Коли карамель буде янтарного кольору,знімаємо з вогню та додаємо тонкою струмочком вершки (обов’язково гарячі вершки мають бути) та переміщуємо. Наша карамель буде активно кипіти, тому потрібно буде бути дуже обережним.
  • Дати карамелі трохи охолонути та додати розтоплений шоколад
  • Додати желатин.
  • Якщо бажаєте отримати перламутрові відтінки глазурі, можна додати трохи кандурину
  • В нашому магазині можна купити кандурин https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/canduryn/page/2/
  • Все перемішати. Глазур  перебити блендером, щоб суміш була однорідною.
  • Обрежно ввести блендер під кутом ,струснути, щоб позбутися повітря та на мімімальні йшвидкості почати роботу блендера. Блендер має бути на дні чаши, його не потрібно піднімати, весь час тримати на дні чаші.

Якщо все-таки Ви помітили бульбашки повітря  – то варто процідити глазур через сито.

Щоб глазур вийшла, краще всі компоненти підготувати  та зважити завчасно.

Глазур готова. Глазур можна використовувати одразу ( робоча температура  35..40С), або ж накривши харчовою плівкою залишити на ніч в холодильнику. В момент використання підігріти до робочої температури,перебити блендером та процідити через сито.

 

 

Як прикрасити торт глазур’ю

  • Дотримуйтеся робочої температури – 35..40 градусів.
  • Виріб на який наноситься глазур має бути охолодженим морозильною камерою.
  • Після нанесення глазурі, потрібно ж одразу її розрівняти шпателем до рівномірного покриття. https://iryska.com.ua/product-category/shkrebku/
  • Після заливки,потрібно поставити виріб  в холодильник

Вдалого приготування) 

Робота Валерії Хамутинської

Робота Валерії Хамутинської

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.