Ірландський шоколадний торт
Торт дуже смачний, для справжніх любителів шоколадних тортиків. Цим рецептом з нами поділилася кондитер з Іспанії, Вікторія Хамутинська, ось її інстаграм
https://www.instagram.com/valerysdesde2016/
Бажаєте більше отримати цікавинок?! підписуйтеся до неї інстаграм:
Сировина, що вам знадобиться для приготування:
- Шоколад темний – 525 г https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/
- Борошно – 150 г
- Яйця – 9 шт
- Цукор – 250 г
- Кава еспресо – 30 мл
- Шоколадна паста – 500 г
- Мигдаль – 150 г
- Масло вершкове – 375 г
- Віскі – 100 мл
- Сіль – 3 г
Шоколадний торт готується з додаванням кави і віскі, що придає йому витонченого смаку і пікантного аромату.
Метод приготування
Вам знадобиться: шоколад, кава, віскі, цукор, масло кімнатної температури, яйця, мигдаль, борошно, і шоколадна паста для перемазування коржів.
На водяній бані розтопіть шоколад разом з кавою і віскі. Охолодіть до кімнатної температури. Збийте масло з цукром до стану крему, поступово додаючи по одному жовтку в масу. Потім додайте подрібнений мигдаль та шоколадну масу. Перемішайте і поступово досипайте просіяне борошно. В окремій посудині збийте білки з 3 столовими ложками цукру та 3 гр. солі до стійкої піни, отриману масу поступово додавайте до тіста.
Готове тісто розділіть на 3 частини та випікайте у формі протягом 50 хвилин при температурі 180°C. Коржі потрібно змазати шоколадною пастою і поставити в холодильник на деякий час для застигання, декоруйте на свій смак.
В нашому магазині можна купити шоколад: https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/
та мигдальні пластівці: https://iryska.com.ua/product/plastivtsi/
Ось фото кондитера, що надала нам цей рецепт:
Смачного!