Супер шоколадно-маковий пиріг

Супер шоколадно-маковий пиріг

Супер шоколадно-маковий пиріг

Пиріг дуже ніжний та смачний,супер шоколадний

Даний майстер-клас приготувала Валерія Хамутинська, молодий кондитер та власник невеличкої кондитерської в Іспанії. Саме там Валерія вивчила багато секретів кондитерського мистецтва. Бажаєте більше отримати цікавинок?! підписуйтеся до неї інстаграм:

https://www.instagram.com/valerysdesde2016/

Інгредієнти

Тісто:

Мак 150 г
Борошно 100 г
Цукор 170 г
Яйця 5 шт.
Масло 170 г
Шоколад черний 150 г

Для ганаша:

Шоколад молочний 200 г
Вершки (будь-якої жирності) 100 г

Метод приготування: 

 

  1. Розтопити на паровій бані шоколад та масло
  2. Борошно та мак просіяти через  сито
  3. Збити цукор та яйцями до однорідної маси, яка має збільшитися в об’ємі та посвітлішати
  4. Додаємо розтоплений шоколад з маслом до збитих яєць з цукром та перемішуємо
  5. Невеличкими порціями додаємо суху суміш та повільно перемішуємо знизу догори  лопаткою силіконовою
  6. Отримаємо пишне тісто, готуємо форму для випікання силіконову чи металеву, зазстеливши її пергаментним папером. В нашому магазині можна підібрати форму для випікання: https://iryska.com.ua/product-category/formyww/
  7. Випікати протягом години при температурі 160С,перевіряємо готовність зубочисткою. Якщо вона суха – пиріг готовий
  8. Даємо трішки охолонути пирогу та готуємо ганаш
  9. Розтопити молочний шоколад з вершками та збити міксером до однорідності ( можна блендером). В наому магазині можна купити шоколад або кондитерську глазур https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/
  10. Заливаємо пиріг частково та ставимо в холодильник на 30 хв,виливаємо решту ганашу на пиріг
  11. Можна використовувати решітку для зручності https://iryska.com.ua/product/sakljdl/

СМАЧНОГО)

Приготування смачного пирога зазвичай клопіткий процес, але Валерія продемонструвала нам смачний майстер -клас, що смачно може бути й легко)

 

Залишити відповідь