Супер шоколадно-маковий пиріг
Пиріг дуже ніжний та смачний,супер шоколадний
Даний майстер-клас приготувала Валерія Хамутинська, молодий кондитер та власник невеличкої кондитерської в Іспанії. Саме там Валерія вивчила багато секретів кондитерського мистецтва. Бажаєте більше отримати цікавинок?! підписуйтеся до неї інстаграм:
https://www.instagram.com/valerysdesde2016/
Інгредієнти
Тісто:
Мак 150 г
Борошно 100 г
Цукор 170 г
Яйця 5 шт.
Масло 170 г
Шоколад черний 150 г
Для ганаша:
Шоколад молочний 200 г
Вершки (будь-якої жирності) 100 г
Метод приготування:
- Розтопити на паровій бані шоколад та масло
- Борошно та мак просіяти через сито
- Збити цукор та яйцями до однорідної маси, яка має збільшитися в об’ємі та посвітлішати
- Додаємо розтоплений шоколад з маслом до збитих яєць з цукром та перемішуємо
- Невеличкими порціями додаємо суху суміш та повільно перемішуємо знизу догори лопаткою силіконовою
- Отримаємо пишне тісто, готуємо форму для випікання силіконову чи металеву, зазстеливши її пергаментним папером. В нашому магазині можна підібрати форму для випікання: https://iryska.com.ua/product-category/formyww/
- Випікати протягом години при температурі 160С,перевіряємо готовність зубочисткою. Якщо вона суха – пиріг готовий
- Даємо трішки охолонути пирогу та готуємо ганаш
- Розтопити молочний шоколад з вершками та збити міксером до однорідності ( можна блендером). В наому магазині можна купити шоколад або кондитерську глазур https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/
- Заливаємо пиріг частково та ставимо в холодильник на 30 хв,виливаємо решту ганашу на пиріг
- Можна використовувати решітку для зручності https://iryska.com.ua/product/sakljdl/
СМАЧНОГО)
Приготування смачного пирога зазвичай клопіткий процес, але Валерія продемонструвала нам смачний майстер -клас, що смачно може бути й легко)