Рецепт айсингу,фото тортів з мереживом з айсингу

Рецепт айсингу,фото тортів з мереживом з айсингу

Айсинг – це маса для декору тортів на основі цукру та білку. Якщо перекласти це слово з англійської мови , то отримаємо глазур.Зазвичай, айсинг називають royal icing – що означає королівська глазур. Айсинг винайшли в Англії, кондитери при дворі  декорували торти на різні свята саме білком та цукром.

Айсинг зазвичай білого кольору, але якщо додати харчовий барвник   https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/– то можна досягнути будь-якого кольору.

Айсинг може бути пластичний, який можна використовувати для всіляких композицій, наприклад, обгорнути торт, зробити бант з айсингового мережива. Класичний айсинг – рідкий, наноситься на поверхню через трафарет або через кондитерський мішок ( на харчову плівку,наприклад) .Фігурка застигає, і тоді можна її переносити на сам виріб.

Айсинг можна купити вже готовий https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/sugar-icing/ або можна приготувати самому.

Пропонуємо Вам найпростіший рецепт айсингу для розпису пряників та печива, тортів:

  • Сирий яєчний білок 1 шт
  • лимонний сік 1 ч.л
  • цукрова пудра 150 г

Метод приготування та секрети :

  1. відділити білок від жовтка ( уважно стежити, щоб жоден мг не потрапив в білок)
  2. Збийте білок вінчиком ( але не в пишну піну, а  до однорідного стану)
  3. Поступово додайте цукрову пудру. Пудру потрібно просіяти через сито,це збагатить її повітрям.
  4. Останній етап – додати лимонний сік (за кількістю лимонного соку потрібно уважно стежити, не можна взяти його більше, оскільки айсинг буде дуже крихким) Лимонний сік додасть блиску айсингу. Його можна замінити на лимонну кислоту або гліцерин https://iryska.com.ua/product/glitserin/, що додасть еластичності виробу. З гліцерином потрібно буде також обережним, оскільки надлишок може призвести до того, що маса буде дуже клейкою ї її важко буде відділити від трафарету.
  5. Поверхня на яку Ви плануєте наносити айсинг має бути сухою, якщо буде вологою, то сам айсинг може розтікатися.
  6. Густоту айсингу можна контролювати за допомогою пудри та білка
  7. Айсинг не має бути сильно рідким, інакше він буде розтікатися на виробі
  8. Після нанесення айсингу залиште підсихати його у приміщенні, не потрібно використовувати холодильник.

І наостанок пропонуємо Вам галерею робіт кондитерів, як поділилися з нами своїми шедеврами:

В нашому магазині також можна купити килимки для айсингу : https://iryska.com.ua/product-category/kylymkimas/icing-fondant-tools/

Гарного дня)

 

 

Залишити відповідь