Пончики з кавовим ганашем
Знайшла чудовий блог молодого та перспективного кондитера-кулінара, що здобула досвід в школі кондитерів в Барселоні, а зараз має свій кондитерський магазинчик: http://valerysdesde2016.com/
Прочитавши блог,відкрила для себе багато чудових рецептів, що здатні порадувати як малечу, так і всіх дорослих. Будь-який десерт за рецептом з цього блогу – свято для кожного:) Дуже цікаві та оригінальні рецепти від http://algustodevaleriia.blogspot.com.es/.
Пропоную сьогодні познайомитися з рецептом пончиків. Що таке пончик, звернемося до http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B8%D0%BA Пончик (розм), пундик[1], пухтик[1] — круглий, звичайно солодкий, пиріжок, смажений в олії, маслі і т.ін.[2]. Вони бувають із начинкою з шоколаду, джему, фруктів, заварного крему, згущеного молока, покриті глазур’ю, медом, цукровою пудрою. З діркою посередині або без неї. Дірка призначається для того, щоб витягнутий з гарячого масла пончик був нанизаний на металевий стрижень, з якого потім продукт кладеться до кулька або на тарілку покупцеві. У пончика може бути начинка: варення, повидло, джем та інше.
Для приготування пончиків з ганашем Вам знадобиться:
- Борошно 250 г
- цукор 125 г
- Молоко 250 г
- Ванільний цукор 1 ст.л.
- Яйця 3 шт.
- Масло рослинне 50 мл
- Розрихлювач 1 ст.л.
- Шоколад (чорний чи молочний) 100 г
- Вершки 25 г
- Кава розчинна 1 ч.л.
Метод приготування:
- Змішати борошно, цукор, ванільний цукор
- Додати яйця, масло та молоко.
- Перемішати все, а потім збити міксером декілька хвилин до однорідної консистенції тіста.
- Наповнюємо за допомогою кондитерського мішка форми для випічки.
- Випікати біля 10 хвилин до утворення золотистого кольору.
- Для ганаша підігріти вершки( не кип’тити) та додати кави.
- Розчинити шоколад на водяній бані
- Влити вершки шоколад.
- Розмішати ганаш до однорідності
- Дати пончиками охолонути та декорувати ганашем.
Смачного:)