Рецепт мастики Медова
Захоплення, що переросло в роботу.
Нещодавно, гортаючи сторінки інтернету, наштовхнулася на чудовий тортик, який одразу привернув мою увагу. Дуже ніжний на симпатичний тортик був зроблений у місті Волочиськ кондитером Школьнік Наталією.
Оскільки Наталія вже давно наш клієнт, мені вдалося в неї розпитати деякі секрети кондитерського мистецтва , а також думку щодо продукції, яка продається для кондитерів українського виробника.
Наталія почала випікати торти не більше двох років тому, але її ріст у цій справі просто вражає, тортики зараз неймовірні. Звісно, майстриня відвідує різні курси для кондитерів, щоб пропонувати сучасні тенденції для замовників. Перший тортик був зроблений для сина, певно всі так починають, а потім захоплення може перерости в роботу, яку любиш.
Звісно, ми поцікавилися рецептом мастики. Наталія користується рецептом мастики на основі меду, який можна знайти в інтернеті, що вона й зробила. От наводимо Вам один з прикладів такого рецепту. Потім кожен кондитер адаптує під себе рецепт.
- Необхідна пудра дрібного помолу – 600 г
- 3 cтолових ложки желатину
- 3 ст ложки води
- 120 г меду (можна замінити інвертним сиропом)
Желатин попередньо потрібно замочити у воді протягом 20..30 хв, потім розтопити у мікрохвильовій печі, додати мед (сироп). Готову суміш додати в пудру та гарненько все вимісити. Простий рецепт, але деталі мають значення.
Наталія надає перевагу мастиці домашнього приготування, оскільки вона чудово відповідає вимогам кондитера. Раніше був досвід роботи з мастикою Добрик, але вона, за словами майстрині, не підходить для квітів та дрібних деталей, може кришитися при висиханні. Щодо барвників , то на думку кондитера,барвники Украса не такі насичені як імпортні, мала палітра кольорів, синій і зелений зовсім не подобаються, а от жовтий, коричневий, червоний можна використовувати сміливо.
Ось фіолетовий барвник фірми Украса в роботі)
Для гарних надписів на тортах Наталія використовує вирубку алфавіт алфавіт, ось декілька її робіт, які надихають. Приємного перегляду)