Я думаю всі про цей кекс чули, але може не всі пробували випікати)
Основне, що він дійсно швидко готується та й інгредієнти прості)
- яйця — 3 штуки;
- молоко — 12 столових ложок;
- цукор — 12 столових ложок;
- олія — 12 столових ложок;
- борошно — 12 столових ложок;
- розпушувач тіста — 1 чайна ложка;
- сіль — на око на краю чайної ложки;
- цукор ванільний — якщо є, то чудово 10 г
- цедра і сік ½ лимона
- пудра цукрова для посипання як декор на верхівку або шоколад – ганаш https://iryska.com.ua/ganash/
- масло вершкове або олію — для змащування форми.
Процес приготування:
- Яйця збити разом з цукром та сіллю до пишної маси
- Додати молоко та олію. Ще раз добре розмішати, але вже лопаткою.Якщо Ви досі без лопатки, то можна її обрати тут : https://iryska.com.ua/product-category/dopinvenrat/shpateli/ це супер помічник на кухні
- Натерти цедру і вичавити сік лимона у тісто.
- Додати просіяне борошно разом із розпушувачем. Перемішати ретельно тісто до однорідності (тісто за консистенцією має бути схожим на сметану).
- Якщо ж бажаєте випікати як пиріг, то можна додати яблука, родзинки.Якщо ж як основу для торту, то просто у формі для торту, потім розрізати корж на рівні частини. До речі, форму для випічки можна купити у нас:https://iryska.com.ua/product-category/formyww/
- Змастити форму для випічки вершковим маслом і вилити туди тісто.
- Випікати у розігрітій до 180°С протягом 30…35 хвилин до готовності, перевіряти шпажкою
- Готовий кекс посипати цукровою пудрою або полити ганашем, також у нас є посипки https://iryska.com.ua/product-category/posypky/ Смачного!