Кекс за 5 хв ))))але випікати все одно 30 хв

Я думаю всі про цей кекс чули, але може не всі пробували випікати)

Основне, що він дійсно швидко готується та й інгредієнти прості)

  • яйця — 3 штуки;
  • молоко — 12 столових ложок;
  • цукор — 12 столових ложок;
  • олія — 12 столових ложок;
  • борошно — 12 столових ложок;
  • розпушувач тіста — 1 чайна ложка;
  • сіль — на око на краю чайної ложки;
  • цукор ванільний — якщо є, то чудово 10 г
  • цедра і сік ½ лимона
  • пудра цукрова для посипання як декор на верхівку або шоколад – ганаш https://iryska.com.ua/ganash/
  • масло вершкове або олію — для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Яйця збити разом з цукром та сіллю до пишної маси
  2. Додати молоко та олію. Ще раз добре розмішати, але вже лопаткою.Якщо Ви досі без лопатки, то можна її обрати тут : https://iryska.com.ua/product-category/dopinvenrat/shpateli/ це супер помічник на кухні
  3. Натерти цедру і вичавити сік лимона у тісто.
  4. Додати просіяне борошно разом із розпушувачем. Перемішати ретельно тісто до однорідності (тісто за консистенцією має бути схожим на сметану).
  5. Якщо ж бажаєте випікати як пиріг, то можна додати яблука, родзинки.Якщо ж як основу для торту, то просто у формі для торту, потім розрізати корж на рівні частини. До речі, форму для випічки можна купити у нас:https://iryska.com.ua/product-category/formyww/
  6. Змастити форму для випічки вершковим маслом і вилити туди тісто.
  7. Випікати у розігрітій до 180°С протягом 30…35 хвилин до готовності, перевіряти шпажкою
  8. Готовий кекс посипати цукровою пудрою або полити ганашем, також у нас є посипки https://iryska.com.ua/product-category/posypky/ Смачного!

Залишити відповідь