Ганаш,Як приготувати ганаш удома
Вперше з ганашем я зіткнулася в кондитерському цеху, коли проходила практику. Хоч і любиля я випікати удома, але ніколи не замислювалася як покрити торт шоколадом. Для мене це була техніка вищого рівні:). Але, проходячи практику, мені відкрилися очі на багато речей, а саме на приготування солодких десертів та випічки, зокрема як покрити торт шоколадом)
Що таке ганаш – шоколадний крем, яким покривають торт чи тістечка.В основу входить шоколад, але він може бути й білого кольору чи підфарбований.
В нас можна купити кондитерську глазур чи шоколад https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/ для приготування ганашу.
Рецепт від нашого клієнта:
- 400г кондитерської глазурі
- 200г масла
- Шоколад чи кондитерську глазур можна розтопити на паровій бані або у мікрохвильовій печі (режим розморожування)
- Додаємо масло вже у шоколад рідкої консистенції
- Наносимо на торт
Можна використовувати решітку для глазурування: https://iryska.com.ua/product/sakljdl/
Ось ще один рецепт, взятий з інтернету:
- Інгредієнти:
вершки 35% – 100 мл;
гіркий шоколад – 100 г;
вершкове масло – 30 г.
Подрібнити шоколад та додати до нього гарячі вершки, щоб шоколад трішки підтанув, можна поставити суміш на парову баню. Якщо вершки не 35 % жирності, тоді зменшити кількість вершків.Перемішати вінчиком до однорідного стану та додати 30 г масла ( вже м’якого). Активно все перемішати до блиску та застосовувати для декору тортів як крем між коржами. Якщо ганаш занадто густий – поставити на декілька хвилин у холодильник.
Можна також додати лікер чи ароматизатор для більш ароматного запаху.
Смачного)