Є багато варіантів приготування мастики .Пропонуємо сьогодні 2 рецепти шоколадної на основі маршмелоу та на онові власне шоколаду.
Інгредієнти
- 50 г шоколаду (білий або чорний) https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. молока
- 250-300 г цукрової пудри https://iryska.com.ua/product/dobrik/
- 100 г жувального зефіру (цукерки маршмеллоу)
Розтопити маршмелоу у мікрохвильовій печі протягом 20..30 сек разом з маслом,щоб маса збільшиоася в об”ємі в два..три рази та та додаємо розтоплений на водяній бані суміш : шоколад +молоко.Перемішуємо все до однорідної консистенції та починаємо додавати просіяну цукрову пудру.Вимішуємо все до пластичного стану.Якщо потрібна кольорова мастика,то потрібно брати не чорний шоколад в рецептуру,а білий та барвник необхідного кольору. В нашому магазині можна купити харчові барвники: https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/
Рецепт шоколадної мастики на основі шоколаду:
- Білий шоколад — 300 г https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/
- Цукрова пудра — 100 г https://iryska.com.ua/product/dobrik/
- Молоко 2 ст.ложки
- Вершкове масло
- Крохмаль (може бути кукурудзяний чи картопляний)
Метод приготування:
Розтопити шоколад на паровій бані,додавши 2 ст.ложки молока та 2 ст.ложки масла,але не перегрівати,просто розтопити до однорідного стану. Після чого,зняти з водяної бані та додати просіяну цукрову пудру та крохмаль. Вимішати на столі для отримання однорідної пластичоної маси.Для отримання кольорової мастики,можна додати кілька крапель барвнику харчового.