Карамель на основі шоколаду для прошарку в торт

Для приготування карамелі знадобиться:

150 г цукру

200 мл вершків гарячих

75 г масла

70 г шоколаду темного ( я брала молочний,теж ок)

Кастрюлька з товстим дном

Метод приготування:

На маленький вогонь ставимо кастрюльку з товстим дном та засипаємо 150 г цукру,не перемішуємо, а чекаємо момент,коли буде утворюватися обідок карамельного кольору навколо цукру,лише після цього можна перемішуват

Як тільки цукор розтопився і перетворився в карамельний колір, додаємо вершки ( попередньо підігріті в мікрохвильовій печі майже до кипіння) тоненькою цівочкою та перемішуємо,щоб не утворилося комочків.

Додаємо масло, перемішуємо

Додаємо шоколад

Ставимо в холодильник оходонувшу каремель.

Перед використанням збити до пишної маси

Смакує чудово з арахісом!

Можна використовувати як основу для цукерок чи прошарок для торту.

Шоколад можна купити у нас : https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/

Залишити відповідь