Для приготування карамелі знадобиться:
150 г цукру
200 мл вершків гарячих
75 г масла
70 г шоколаду темного ( я брала молочний,теж ок)
Кастрюлька з товстим дном
Метод приготування:
На маленький вогонь ставимо кастрюльку з товстим дном та засипаємо 150 г цукру,не перемішуємо, а чекаємо момент,коли буде утворюватися обідок карамельного кольору навколо цукру,лише після цього можна перемішуват
Як тільки цукор розтопився і перетворився в карамельний колір, додаємо вершки ( попередньо підігріті в мікрохвильовій печі майже до кипіння) тоненькою цівочкою та перемішуємо,щоб не утворилося комочків.
Додаємо масло, перемішуємо
Додаємо шоколад
Ставимо в холодильник оходонувшу каремель.
Перед використанням збити до пишної маси
Смакує чудово з арахісом!
Можна використовувати як основу для цукерок чи прошарок для торту.
Шоколад можна купити у нас : https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/