Як приготувати спрей-велюр самому
Спрей-велюр – це покриття для кондитерських виробів на основі шоколаду та харчового барвника.
Можна купити вже готовий спрей -велюр або приготувати самому
Для приготування спрей-велюру вам знадобиться:
- Шоколад білий чи молочний та темний https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/chocolate/
- какао-масло https://iryska.com.ua/product/cacaomaslo/
- Барвники харчові для роботи з шоколадом https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/schokolad/
- Фарбопульт ( вартість від 1000грн є ручні , є електричні) Діаметр сопла 1,5 мм. Перед використанням рекомендується спробувати олію, щоб очистити фарбопульт і підготувати до роботи
Як приготувати суміш для спрею
- Розтопити на паровій бані в двух різних місткостях какао-масло та шоколад.
- Потім змішати два шоколади та додати барвник.Все перемішати.
- Спрей-велюр на виробі буде на декілька тонів світліше ніж в суміші.
- Перед заливанням в фарбопульт рекомендують процідити суміш шоколадів через сито, це дозволить уникнути забивання сопла в момент покриття велюром.
Якщо брати молочний шоколад, то співвідношення шоколад/какао-масло має бути 40/60%
Якщо темний шоколад, то співвідношення 1 до 1 .
Поверхня, на яку планується наносити велюр, має бути гарно заморожена, охолоджена та тверда.
Спрей-велюр досить економний, 100г суміші шоколадів вистачить щоб покрити один середній торт.
Перед нанесенням спрей-велюру потрібно підготувати робоче місце,це може бути картонна коробка покрита поліетиленом. Це допоможе уникнути фарбування стелі та стін). Температура суміші в фарбопульті не має бути вища ніж 35 – 45С
Вдалого Вам декорування)