МК пряник тюльпан до Дня матері
Готуємо тісто для пряників,можна скористатися рецептом з інтернету. В даному Мк рецепт пряників наступний:
- 250г..-+100г борошна
- 150г масла
- 120г цукру
- 2 столових ложки меду
- 1 яйце
- 0,5 ложки соди
- 1 чайна ложка імбирю
- й чайна ложка кориці
- Решта приправ за бажанням
Метод приготування:
- Мед, 60 г цукру,приправи додаємо в миску, ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння
- Як тільки наша суміш почне збільшуватися в об’ємі та з’явиться піна коричнево-карамельного кольору, додаємо масло
- Знімаємо мисочку з вогню та лишаємо до повного розчинення масла
- Тим часом збиваємо яйце + цукор (60г) до пишної світлої піни
- Додаємо збите яйце до меду з маслом, доводимо до однорідної маси
- Просіюємо борошно з содою та додаємо її в отриману масу.
- Борошно додаємо 250 г перший раз, а потім беремо до 100г для замісу.
- Це один з важливих моментів – головне завдання не забити тісто борошном. Тісто повинно бути трішки липким
- Загортаємо тісто в харчові плівку та кладемо в холодильник на 6 год ( можна на ніч)
- Після вистоювання в холодильну можна починати готувати пряники
- Тісто повинно бути холодним, не потрібно його підігрівати
- При необхідності можна підмісити тісто борошном.
- Випікаємо до рум’яного апетитного пряника
Готуємо айсинг або білкова глазур для пряника:
- Цукрова пудра 200…220 г
- 1 білок
- декілька крапель лимонного соку
- Барвник гелевий
Все збити на низькій швидкості міксеру протягом 10 хв
Для заливки додати трішки води
Спочатку наводимо контури, щоб глазур не розтікалася,потім заливаємо весь пряник
Наводимо ще раз контури
Виріб готовий)
В даному МК використовувалася вирубка тюльпан: https://iryska.com.ua/product-category/mamaholiday/
Натхнення Вам у роботі) !
Ми вдячні Зубчик Іванні(майстер-кондитер) за матеріал