Для приготування Панакоти Вам знадобиться:
- Молоко 200г
- Шоколад молочний 200г..250 г
- Желатин 12..15 г
- Сметана 200..250 г
- Пудра 50 г
Для фруктовоно прошарку можна використати сік чи компот оранжевого чи червоного кольору.
400мм компоту + 15 г желатину (попередньо замочити у воді для набухання)
Прошарок номер 3 для панакоти шоколад білий
- Молоко 200г
- Шоколад білий 200г..250 г
- Желатин 12..15 г
- Сметана 200..250 г
- Пудра 50 г
Метод приготування десерту панакота:
Нагріваємо молоко до кипіння та додаємо розтоплений шоколад ( на паровій бані розтоплюємо шоколад). Перемішуємо все до однорідної маси.
Додаємо желатин (попередньо дати йому набухнути) в отриману суміш та охолоджуємо до кімнатної температури
Сметану збиваємо з пудрою та додаємо шоколадну суміш,разом все збиваємо.
Заливаємо у форму. Форму силіконову можна купити у нас на сайті: https://iryska.com.ua/product-category/formyww/. Якщо планується порційна панакота, то в в нашому магазині для кондитерів можна купити пластикові порційні стаканчики: https://iryska.com.ua/product-category/candy-barss/plastpos/page/2/ та одноразові ложечки до них.А також підставки для організації та декорування кенді-бару.
Коли шар застигне, заливаємо наступний шар.
Накриваємо все бісквітом,замотуємо в харчову плівку та ставимо на ніч в холодильник.
Рецепт бісквіту може бути таким: (на форму 20 см)
- 150г борошна
- 5 яєць
- 30 г крохмалю
- 20 мл води
- 20 мл олії
- 200г цукру
- ванілін та сіль
Збиваємо яйця з цукром,додаємо олію та воду та переміщуємо, потім сухі компоненти,переміщуємо лопаткою. Випікаємо при температурі 180С протягом 30..40 хв
Смачного)