Солодка ідея подарунку

Солодка ідея подарунку

Якщо хочеться потішити близьку людину чимось солоденьким і водночас здивувати, можна приготувати пирога, купити шоколадку або присвятити випічці годинку-другу для створення шедевру під назваю Макарун. Навіть якщо у Вас нічого не вийде з першого разу – всерівно саме печивко буде смачним, а у Ваших руках фантазія як його декорувати. Чи зробити його кольоровими чи написати на ньому приємні слова, посипати пудрою чи блискітками – сердечками!

Макарун – десерт, що прийшов з Франції, славиться неймовірним легким та дивовижним  смаком. Але за смаком ховається ще й дивовижний та складний рецепт приготування.

Ось один з них: ( взятий з інтернету)

Для тіста:

  • 45 г меленого мигдалю
  • 75 г цукрової пудри
  • 10 г цукру
  • 1 великий білок
  • Гелевий або порошковий харчовий барвник
  • Секрети, що потрібно знати• Білок потрібно відокремити від жовтка за декілька годин до приготування – це допоможе кращому збиванню.• Мигдальне борошно та цукрову пудру треба дуже добре просіяти через сито.• Не можна використовувати харчові барвники на водній основі, виключно – гелеві або порошкові.
  • Метод приготування
  1. Додати до борошна  цукрової пудру і гарно просіяти через дрібне сито.
  2. Збити білок до середньої густоти піни, додати 10 г цукру, продовжувати  збивати до стійкої піни, за бажанням додати барвник
  3. Додати  до збитого білка цукрово-мигдалеву суміш у три етапи, перемішуючи  зверху вниз, щоб не пошкодити бульбашки.
  4. Пернмістити суміш у кондитерський мішок  і відсади на деко макаруни.Деко може бути застелене пергаментом або висадити на силіконовий килимок для макарун. Діаметр майбутнього печива має бути близько 2-3 см, відстань між кружечками 3-4 см.
  5. Залишити  макаруни на 20 хвилин до утворення скоринки  – якщо нічого не прилипає до поверхні печивка, можна переміщати деко в духовку.
  6. В розігріту духову шафу до 140С поставити деко на 10 хв.Якщо макарун твердий, можна діставати деко з духовки.
  7. Після доставання  макарунів з духової шафи  – поставитина холодну поверхню та перевернути макаруни догори дном, щоб випарувалася зайва волога

Приготування крему

Можна взяти темний чи білий шоколад, розтопити його на паровій бані та додати до нього соку лимону ( півлимона) .

Перемастити готові макаруни.

Смачного)))

Робота Алли Зубкової

 

Залишити відповідь