Як користуватися молдами
Силіконові молди -це спеціальні форми, які мають певну структуру для створення фігур, квітів, різних предметів в кондитерському мистецтві.Використовуються молди в роботі з мастикою, шоколадом, марципаном, желе та іншими продуктами за Вашими побажаннями.Силіконові молди виготовлені з харчового силікону, не мають запаху, переносять високі температури. Поради щодо використання силіконових молдів:
- 1.Молд повинен бути сухим. Щоб мастика не липла до молду,його потрібно припудрити крахмалом.
- 2.Заповнити молд мастикою.Якщо використовуєте молд 3-D,який складається з двох частин, то після наповнення мастикою, необхідно змастити водою місця стику, скласти молд в один цілий і затиснути.
- 3.Помістити молд в морозильну камеру на 20-30 хв. Масивні молди необхідно потримати довше.
- 4. Із замороженого молду акуратно дістати фігурку, дати обсохнути їй кілька годин, після цього можна розфарбовувати.
Для заливки шоколадом молд не потрібно присипати крахмалом.Заповнену шоколадом форму необхідно сильно стряхнути для того,щоб вийшли пузирики повітря, або зробити це за допомогою пензика. Для того, щоб легко дістати фігурку з молду, його необхідно заморозити до низьких температур.
Хотіла б дізнатись чи термостійкий силікон? Підходить для випічки міні пряників?