Мастика на основі зефіру

Мастика на основі зефіру

І знову нашу увагу привернула мастика та її рецепт приготування. Звісно, в інтернеті є безліч рецептів, наведемо один з них, яким користується майстриня Оксана Бережняк з міста Ічня. Мастика на основі зефіру:

  • 100г маршмелоу
  • 1 столова ложка масла
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • Пудра цукрова – додавати до суміші до еластичного стану.

Метод приготування: Розтопити маршмеллоу в мікрохвильовій печі або на паровій бані,перемішати до однорідної маси, додаючи поступово цукрову пудру до еластичного стану.Для кольору додають барвники та ретельно перемішують.Готова мастика не липне до рук. Також для більшої еластичності мастики можна додати до 50г крохмалю.Готову мастику поставити в холодильник на декілька годин. Пані Оксана радить додати трішки кмц( карбоксил метил целюлоза), що допомагає швидше висохнути виробу із мастики. Секретів немає, звісно потрібно мати талант до кондитерського мистецтва та бажання і все вийде:) Ось декілька робіт майстрині :

робота Оксани Бережняк

робота Оксани Бережняк

робота Оксани Бережняк
робота Оксани Бережняк

 

Залишити відповідь