Лимонне печиво macarons
Дедалі більшої популярності набуває французька кондитерська випічка, а саме тістечка macarons. Секрет їх приготування непростий, але смак -надзвичайний! Свої методи приготування цього печива розкрило нам творче об’єднання: “Кулинарная жизнь “Al gusto de Valeriia”: http://vk.com/algustodevaleriia. Їх порада щодо білків: для того ,щоб була скоринка на тістечку – що є особливою рисою цього печива, потрібно використовувати білки, які вже постояли декілька днів в холодильнику, накриті харчовою плівкою з отвором. Завдяки цьому, зайва волога випаровується! Дуже важливо дотримуватися рецептури!
На 16 частинок, тобто 8 цілих тістечок Вам знодобиться:
- Борошно мигдальне 45 г
- яйце 1 шт
- Цукрова пудра 75 г
- цукор 10г
- харчовий барвник до 5 г
для лимонного ганаша:
- сік лимона 50 г
- Білий шоколад: 100г
Час приготування: 1 година
Метод приготування:
- Підготуйте 36 г білка кімнатної температури.
- Розтопіть на паровій бані білий шоколад та потім додайте лимонний сік. Все перемішайте та поставте в холодильник для застигання.
- Двічі просійте мигдальне борошно та пудру через сито.https://iryska.com.ua/product/jdgkjfdg/
- Збийте білок спочатку на повільних обертах, а потім на більш високих обертах міксера, поступово додаючи цукор, збивати до стійкої піни.
- Додайте барвник харчовий.https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/
- Додайте просіяне борошно та пудру, повільно переміщуючи тісто, щоб не випустити повітря з білків. Тісто має бути тягуче, повинно спадати з лопатки.
- Відсаджувати макаронси кондитерським мішком можна на деко застелене папером для випічки або на силіконовий килимок з розміткою (наприклад: http://iryska.com.ua/product/macarons/)
- Відстань між печивом повинна бути близько 3 см.Залишити деко при кімнатній температурі на 20..30 хв до утворення скоринки – вона не має прилипати до рук при натисканні на неї.
- Випікаємо тістечка при температурі 140 градусів до 18 хвилин в попередньо розігрітій духовці.
Готові макаронси можуть прилипати до паперу – якщо ви використовували папір для випічки.Після випічки одразу покладіть килимок з печивом на холодну поверхню, зніміть обережно виріб з дека та охолодіть. Перемішуємо готові вироби ганашем. Найкраще смакують макаронси , які постояли 1..2 дні в холодильнику.
Смачного!