Французький десерт Клафуті,рецепт приготування

Французький десерт Клафуті,рецепт приготування

Пропонуємо Вам цікавий рецепт французького десерту Клафуті. Це пиріг з вишнями чи черешнею, але в сучасному варіанті часто використовують інші фрукти. Легкий у приготуванні та ніжний за текстурою. Цей десерт випікають з кісточками тому, що в кісточкам міститься амигдалін (активна хімічна речовина екстракту мигдалю), при випіканні амигдалін додає цікавого аромату та смаку пирогові. 

Пиріг потрібно подавати теплим, декорувавши пудрою або вершками.

Рецепт : 

  • 600 г вишень без кісточок
  • 4 яйця
  • 125г цукру
  • 100 г борошна
  • 200мл вершків чи молока
  • 50 г розтопленого масла
  • Ванільний екстракт
  • Цукор і борошно для посипки дека
  • масло для змащування дека

Метод приготування

  • Збити вінчиком яйця, додати цукор, ванільний екстракт, розтоплене масло і борошно.
  • Все перемішати.
  • Додати вершки чи молоко.
  • Застелити на дно форми пергамент, змастити його маслом і посипати борошном і цукром. Викласти на дно вишню.
  • Вилити зверху тісто.
  • Випікати у попередньо підігрітій духовці до 180 градусів – 40 хв

Пропонуємо переглянути відео від каналу Смаколики Юлі : https://www.youtube.com/channel/UCebpDoRTmViHX-xkR73QYpg

 

Смачного!

В нашому магазині можна купити форми для випікання десертів та пирогів: https://iryska.com.ua/product-category/formyww/

Залишити відповідь