Як створити вітраж на прянику
Нова хвиля декору пряників наповнила соціальну мережу цікавими світлинами солодкого. Це щось нове та яскраве в оформленні печива. Пропонуємо і Вам ознайомитися з цією технікою, відео підготувала майстриня Vikki Solodko.
Підписуйтеся на канал Вікторії : https://www.youtube.com/channel/UCiXRYrXh4cUCwkVPfufIneQ для отримання свіжої та цікавої інформації по декору пряників.
Рецепт тіста та білкової глазурі Ви можете прочитати тут: https://iryska.com.ua/prinyky-angeli/
Це рецепт, який використовує автор відео. Тісто розкатують на пряники до 5..6 мм товщиною.
Для декору пряника з розмалюванням вітражу на ньому Вам потрібно:
- Барвники гелеві харчові або сухі: https://iryska.com.ua/product-category/barvnyky/
- Пряник
- Білкова глазур
- Малюнок для нанесення на пряник
- Глюкозний сироп: https://iryska.com.ua/product-category/syrovuna/rawmaterial/page/3/
- Пензлики :допоміжний інвентар
Деякі секрети роботи з вітражними пряниками:
Оскільки глюкозний сироп може бути будь-якої консистенції, то потрібно додавати спирт обережно для отримання необхідної суміші (в ідеалі щоб отримана суміш була такою по густині як на відео). Автор відео розводила глюкозний сироп спиртом 1:1.Печиво після декору сохне протягом доби у сухому приміщенні, готовий виріб не липне.
Натхнення Вам у роботі)