Приготування кристалів льоду на торт (цукровий мет)

Приготування кристалів льоду на торт або цукровий мате

Приготування цукрового мета  – цікавий метод декору тортів та солодких виробів. Мет – дуже смачний, тому ним можна ласувати й без торту)

Даний майстер-клас приготувала Валерія Хамутинська, молодий кондитер та власник невеличкої кондитерської в Іспанії. Саме там Валерія вивчила багато секретів кондитерського мистецтва. Бажаєте більше отримати цікавинок?! підписуйтеся до неї інстаграм:

https://www.instagram.com/valerysdesde2016/

Саме ідея виготовлення торту з цукровим мате до Валерії прийшла після перегляду серіалу.І вуаля тепер один з секретів розкритий і нам). Всі інгредієнти, щоб зробити цукровий мате, досить прості та доступні.

Для приготування Вам знадобиться: 

  • цукор 100 г
    Вода 30-50 мл
    Сік однієї  невеличкої частинки лимона
    Барвник синій гелевий ( можна будь-який інший колір)

 

  • Метод приготування: 
  • В каструлю наливаємо воду,цукор,сік лимона. На середньому вогні (не помішуючи) даємо розчинитися цукру. Поради кондитера: можна легенько нахилити каструлю в різні сторони, щоб цукор розчинявся рівномірно
  • Сироп починає густішати і стає тягучим
  • Як перевірити готовність: візьміть чисту ложку та засуньте її в сироп, а потім ложку перенесіть в холодну воду
  • Якщо карамель під дієї води перетворилася в тверду кульку, приходимо до висновку : карамель готова
  • Знімаємо каструлю з вогню та додаємо харчовий гелевий барвник до кольору,який ми хочемо отримати, все ретельно переміщуємо силіконовою лопаткою
В нашому магазині можна купити барвники гелеві харчові різних виробників
Є український виробник, а є російський,польський,американський.Кольорова гамма досить багата у кожного виробника.В даному майстер-класі використовується американський барвник.
Переливаємо нашу суміш в силіконову форму і даємо застигнути при кімнатній температурі або в холодильнику.
Коли мет застигнув, беремо молоток та розбиваємо його на дрібні шматочки (попередньо застелити мет харчовою плівкою)
Можна використати будь-який колір барвника і отримаєте гарні камінчики різних кольорів,що дозволить цікаво декорувати торт чи тістечко. Також гарна ідея використання цукрового мате для зимових тортів, оскільки голубого чи білого кольору мате нагадує кристалики льоду.
Як приготувати картинку з шоколаду ми описували раніше: https://iryska.com.ua/decor-cakes/
Цукровий мет, який лишився можна використати наступного разу або пригостити знайомих)
Смачного)
Фантазуйте , декоруйте, експерементуйте)

 

Залишити відповідь