Сьогодні дуже популярною стала тема святкового торту у вигляді капкейків. Слово cupcake перекладається з англійської дослівно як «тортик у чашці» — невеличке тістечко, призначене для однієї людини. Перші рецепти цих ласощів з’явилися ще у 1790-х роках. Готують їх на дні народження, весілля, ювілеї, річниці чи просто так поласувати з чаєм. Іноді готують тематичний тортик з капкейками, декорованими під певний стиль.
Є різні рецепти капкейків, але в основному до їхнього складу входять: яйця, борошно, цукор, як і до будь-якої солодкої випічки. Звісно, до тіста можна додавати сухофрукти, цукати, термостійкі шоколадні крапельки, свіжі фрукти — це надасть вашому виробу надзвичайного та оригінального смаку. Рецептів є безліч, тому ми вирішили скористатися порадою кондитера Наталі Кацімон — майстра у приготуванні цього десерту. Ось який нам надала вона:
- 3 яйця
- 50 г масла м’якого
- 125 г цукру
- 125 г борошна
- 3 г солі
- 1 ложка чайна розпушувача
Метод приготування:
- Білки відділити від жовтків та збивати до стійкої пінки
- Масло розтерти з цукром, додати жовтки, борошно, сіль, розпушувач і додати в жовткову масу.
- З’єднати білкову і жовткову масу
- Розкласти по формах і випікати 12–15 хвилин при температурі 200 градусів.
Потім вийняти і дати охолонути, верх трохи підрізати, покласти фрукти або ягоди на свій смак, по бажанню просочити сиропом, та оформити на свій смак кремом.
Пані Наталя каже, що нині капкейки замовляють з такою самою активністю, як і тематичні тортики, ласих понад край. Її головний секрет — готувати все з душею! Для декору бере вершки, мастику, шоколад, різні яскраві посипки. Маленький, яскравий, гарненький капкейк ніколи не залишить байдужими не тільки дітей, але, впевнена, і будь-якого дорослого.