Рецепт мастики для квітів
Мастика
Зараз стало популярним замовляти тортики на всілякі події та свята.
Замість крему, який був традиційним оздобленням тортиків, дуже широко
почали використовувати мастику.
Рецепт мастики не складний: пудра, желатин, барвник. З’єднати все в
правильних пропорціях, і можна готувати прикраси для солодких
витворів. Але час не стоїть на місці, кондитери пробують,
експериментують і підбирають рецепти, які були б ідеальні для них, та
з якими було б легко працювати. Зазвичай, коли я бачила гарний декор
на тортиках, думала, що мастику приготувати в домашніх умовах для
таких речей неможливо. Але Мар’яна Кудлата, кондитер з Львівської
області, розвіяла мої сумніви. Побачивши її тортики з квітами, важко
сказати це живі чи цукрові. Звісно, це талант кондитера, а також
чудова мастика. Пані Мар’яна каже, що спробувала багато варіантів з
інтернету для приготування мастики, але зупинилася на одному, який
цілком задовольняє її бажання і потреби.
Кондитер поділився з нами своєю таємницею.
(Рецепт взятий з інтернету, Тетяни Хегай)
Желатинова мастика для квітів:
- Цукрова пудра 500 г
- КМЦ 12 г
- Желатин порошкоподібний 12 г
- Холодна вода (з холодильника) 35 г
- глюкоза цукрова або патока 50 г
- Білок 1 шт
- Сік лимона 1 г по бажанню
- кулінарний жир (1–2 чайні ложки)
Метод приготування:
1) Просіяти цукрову пудру через сито для видалення грудок.
2) До цукрової пудри додати 12 г КМЦ та добре перемішати.
3) До холодної води в окремій посудині додати желатин і розмішуючи
довести до стану пюре.
4) Після цього желатин і воду поставити на парню, і помішуючи додати
кокосового жиру, жир має розтопитися.
5) Додати сироп до маси, що утворилася, також помішувати, доки не розтопиться.
6) Перемішати пудру з желатиновою масою. Додати білок і лимонний сік,
все гарненько вимішати.
Така мастика, за словами пані Мар’яни, еластична і не липне до рук. З
неї дуже легко робити квіти і квіткові композиції. Ось декілька робіт
як приклад:
Підскажіть, будь ласка, що таке КМЦ?
Харчова, без домішків порошкоподібна карбоксил метил целюлоза(КМЦ) використовується для загущування морозива, йогуртів, а також для виготовлення всіх видів мастик та моделювання фігурок та квіткових виробів.Для обтягування тортів : 1 ч.л. на 400-500г мастики, для виготовлення фігурок та квітів-1ч.л. на 250-300г мастики.
В нас вона продається в розділі Сировина