Французький десерт Клафуті,рецепт приготування
Пропонуємо Вам цікавий рецепт французького десерту Клафуті. Це пиріг з вишнями чи черешнею, але в сучасному варіанті часто використовують інші фрукти. Легкий у приготуванні та ніжний за текстурою. Цей десерт випікають з кісточками тому, що в кісточкам міститься амигдалін (активна хімічна речовина екстракту мигдалю), при випіканні амигдалін додає цікавого аромату та смаку пирогові.
Пиріг потрібно подавати теплим, декорувавши пудрою або вершками.
Рецепт :
- 600 г вишень без кісточок
- 4 яйця
- 125г цукру
- 100 г борошна
- 200мл вершків чи молока
- 50 г розтопленого масла
- Ванільний екстракт
- Цукор і борошно для посипки дека
- масло для змащування дека
Метод приготування
- Збити вінчиком яйця, додати цукор, ванільний екстракт, розтоплене масло і борошно.
- Все перемішати.
- Додати вершки чи молоко.
- Застелити на дно форми пергамент, змастити його маслом і посипати борошном і цукром. Викласти на дно вишню.
- Вилити зверху тісто.
- Випікати у попередньо підігрітій духовці до 180 градусів – 40 хв
Пропонуємо переглянути відео від каналу Смаколики Юлі : https://www.youtube.com/channel/UCebpDoRTmViHX-xkR73QYpg
Смачного!
В нашому магазині можна купити форми для випікання десертів та пирогів: https://iryska.com.ua/product-category/formyww/