Рецепт мастики для покриття тортів на основі желатину
Рецепт мастики для покриття тортів на основі желатину: (за рецептом Тетяни Хегай)
- цукрова пудра 500 гр желатин 12 гр
- холодна вода 35 гр
- кукурудзяний сироп 80гр (або будь-який інший без кольору: глюкозний, інвертний, останній можна зробити самостійно з цукру , соди та лимонної кислоти)
- білок 1 шт (20г!!!)
- кокосовий жир трішки (1-2 чайні ложки) – можна замінити маргарином (не олією! Потрібно тверді рослинні жири)
- лимонний сік 1 чайну ложку
Метод приготування:
- 1.Просіяти цукрову пудру
- 2.В окрему миску налити холодну воду, додати желатин та змішати до пюреподібного стану
- 3. Поставити миску з желатином на парову баню, добавити трішки кокосового жиру, помішувати весь час, поки не розчиниться желатин
- 4. Добавити сироп і продовжувати постійно помішувати, поки не “розчиниться”, сироп повинен гарно”поєднатися” з желатином
- 5. В цукрову пудру добавити суміш з желатином, трішки вимішати і додати білок, лимонний сік ( змішаний барвником, якщо потрібна кольорова мастика)
- 6. Вимішати до однородної маси (Щоб до рук не прилипало, змазати руки кокосовим жиром або маргарином) викласти в тару або пакет, залишити на добу.
Поради кондитерам:
Цукрову пудру не додавати, навіть якщо мастика при замісі буде здаватися липкою. Вимішувати потрібно міксером( потрібен потужний міксер не менше 400 ватт, якщо у Вас менш потужний, то міксер може згоріти). Вилити в пакет , дати постояти добу при кімнатній температурі, це дасть змогу змінити консистенцію на більш тверду. Зберігати 2 тижні при кімнатній температурі, місяцями – в холодильнику. Якщо псуєтьсяЮ то на ній з‘являються жовто-рожеві вкраплення. Виходить дуже м ‘ягка та еластичка мастика для покриття торту.Якщо потрібна мастика для ліпки – то можна додати цукрову пудру, поки мастика не буде тримати форму.
Ідеї для натхнення: