Зефір, рецепт зефіру
Зефір – ласощі, які люблять діти та дорослі.
Сьогодні зефір став надзвичайно популярним.Звісно, коробочка зефіру -гарний подарунок для кожного на будь-яке свято.
З нами поділилася рецептом Юлія Піщана, майстриня-кондитер,(https://www.facebook.com/profile.php?id=100011180324869) для якої випічка спочатку було хоббі, а тепер це та робота, яка приносить не тільки задоволення, а й цікаві замовлення. За словами Юлії, все частіше замовляють зефір не тільки до свята, а й просто так,до чаю.
Для приготування зефіру Вам знадобиться:
- Агар-агар 8 г
- пюре яблучне 250г
- цукор 250 г ( для пюре)
- цукор для сиропу 475 г
- Яйце 1 шт ( білок)
І так приготування:
- Пюре печеного яблука змішати з цукром та відставити на 20 хв ( для того щоб розчинився цукор)
- Уварюємо сироп : агар зміщати з 160 мл води та додати цукор
- Поставити сироп на середній вогонь та постійно помішувати,довести до стану тонкої нитки
- Міксером збити пюре з цукром та білком, потім обережно влити гарячий сироп.
- Зефір готовий до висаджування на пергаментний папір https://iryska.com.ua/product/15015/ або тефлоновий килимок, наприклад такий: https://iryska.com.ua/product/kdjfkjf/
- Залишити на декілька годин для застигання
- За допомогою насадки для зефіру можна набути будь-якої форми виробу.
- В нашому інтернет-магазині продаються великі насадки : https://iryska.com.ua/product/nasadka-5/
- Якість готового зефіру залежить від якості агару та від кості приготовленого пюре.В нашому інтернет-магазині можна купити агар:https://iryska.com.ua/product/agar/
- Після застигання зефірки потрібно з’єднати та обсипати цукровою пудрою
Смачного:)
Експерементуйте, дивуйте або просто замовте ласощі у Юлі)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011180324869