Секрети приготування бізе) Або як полегшити цей процес)
Більшість з нас обожнює солодке,тому пропонуємо простий рецепт як приготувати з мінімум інгредієнтів максимум ласощів до чаю)
Що потрібно для бізе:
- Білки яєчні ( 2 шт)
- 1 стакан пудри купити пудру
- Крохмаль (одна столова ложка) купити крохмаль
- Сіль
На перший погляд, все просто,взяти білки, збити, додати пудри, крохмалю, солі і готово. Але є декілька секретів як полегшити цей процес.
- Білки повинні бути охолоджені, тоді вони швидше перетворяться в пишну піну.
- Ніякої води чи олії не повинно потрапити в чашу для збивання, білки будуть набагато гірше збиватися.
- Якщо білок за зовнішнім виглядом рідкий, водянистий, це може означати , що яйця вже не першої свіжості, такий білок буде гірше збиватися.
- Замість цукру краще брати пудру, додавати в процес збивання поступово, невеликими порціями. Першу порцію цукру додати в момент коли, білок вже збитий, починає збільшуватися в об’ємі.
- Щоб білок краще збивався з пудрою, можна додати лимонної кислоти або щіпку солі.
- Після додавання пудри, додаємо крохмаль. Він потрібен для кращого зберігання. Без крохмалю бізе може розм’якнути і не буде таким хрустким.
- Коли наша маса буде збільшена в 4..5 разів, пудра повністю розчиниться, білки не витікають, якщо перевернути чашу догори низом – починаємо процес випічки.
- Якщо є бажання розфарбувати своє солодке – можна додати краплину гелевого харчового барвника. купити барвники гелеві
Розстилаємо пергаментний папір (https://iryska.com.ua/product-category/dopomizhniy-inventar/lopat/ ) на деко. За допомогою кондитерського мішка або ложки висаджуємо білок на деко. Випікаємо при 100С цельсія протягом 1..2 годин ( залежно від розміру) в привіткритій духовій шафі. Залишаємо до повного охолодження.
Даний десерт чудово смакує до кави чи чаю! Смачного !