Торт пані Марії Лунь

Трафарети – декор тортів

Кондитерське мистецтво сьогодні просто вражає: найрізноманітніші тортики з найнесподіванішими декораціями, все це їстівне і найголовніше — смачне! Дизайни дедалі більше нагадують мистецькі твори, і нерідко постає питання: як можна підняти ножа на таку красу?! Але десерти й створені для смакування. Сьогодні нашу увагу привернули тортики з різними орнаментами і візерунками на бічних поверхнях.

Торт пані Марії Лунь

Торт пані Марії Лунь

Як виявилося, такі деталі на десерті можна робити з допомогою трафарету швидко, оригінально й цікаво! Цей вид декорування новий для кондитерів, але вже досить популярний.
Трафарет, або ще його називають шаблоном,— це твердий, пластиковий або силіконовий матеріал з вирізаними картинками для нанесення малюнку на поверхню. То як же користуватися трафаретами для виготовлення тортів? Ми спитали поради у кондитера Марії Лунь.
За словами пані Марії, працювати з трафаретами потрібно обережно й охайно. Спочатку тортик обтягують мастикою, а через деякий час до виробу прикладають трафарет. Якщо десерт круглий, то краще відразу придбати силіконовий або гнучкий. Потім за допомогою шпателя наносять масляний крем або айсинг. Можна скористатися пензликом з барвниками і кандурином. Гарним помічником при нанесенні візерунку слугуватиме аерограф — механічний розпилювач фарби. Пані Марія каже, що трафарети зараз популярні, тому що у моді мінімалізм. У весільних тортах, наприклад, 1 квітка або композиція квітів вгорі на триповерховому торті, а з боків чудове оформлення гарним візерунком.

Торт пані Марії Лунь

Торт пані Марії Лунь

Трафарети мають дуже оригінальний вигляд на святкових тортах, додають родзинку у солодкий декор.
інтернет-магазині «Іриска» пропонує широкий вибір трафаретів за доступними цінами:

https://iryska.com.ua/product-category/stencils/

2 коментарі до “Трафарети – декор тортів

Залишити відповідь