Секрети приготування бізе) Або як полегшити цей процес)

Більшість з нас обожнює солодке,тому пропонуємо простий рецепт як приготувати з мінімум інгредієнтів максимум ласощів до чаю)

Що потрібно для бізе

  • Білки яєчні ( 2 шт)
  • 1 стакан пудри
  • Крохмаль( одна столова ложка)
  • Сіль

На перший погляд, все просто,взяти  білки, збити, додати пудри, крохмалю, солі і готово. Але є декілька секретів як полегшити цей процес.

  • Білки повинні бути охолоджені, тоді вони швидше перетворяться в пишну піну.
  • Ніякої води  чи олії не повинно потрапити в чашу для збивання, білки будуть набагато гірше збиватися.
  • Якщо білок за зовнішнім виглядом рідкий, водянистий, це може означати , що яйця вже не першої свіжості, такий білок буде гірше збиватися.
  • Замість цукру краще брати пудру, додавати в процес збивання поступово, невеликими порціями. Першу порцію цукру  додати в момент коли, білок вже збитий, починає збільшуватися в об’ємі.
  • Щоб білок краще збивався з пудрою, можна додати лимонної кислоти або щіпку солі.
  • Після додавання пудри, додаємо крохмаль. Він потрібен для кращого зберігання. Без крохмалю бізе може розм’якнути і не буде таким хрустким.
  • Коли наша маса буде збільшена в 4..5 разів, пудра повністю розчиниться, білки не витікають, якщо перевернути чашу догори низом – починаємо процес випічки.
  • Якщо є бажання розфарбувати своє солодке – можна додати краплину гелевого харчового барвника.

Розстилаємо пергаментний папір на деко. За допомогою кондитерського мішка або ложки висаджуємо білок на деко. Випікаємо при 100С цельсія протягом 1..2 годин ( залежно від розміру) в привіткритій духовій шафі. Залишаємо до повного охолодження.

Даний десерт чудово смакує до кави чи чаю! Смачного !