Рецепт мастики для покриття тортів на основі желатину

І знову ми повернулися до теми рецептів з мастики, цього разу нам порадили рецепт Тетяни Хегай – мастика для покриття тортів. Майстриня з Одеси Олеся часом готує мастику за даним рецептом і дуже задоволена результатом! До речі, скоро Олеся планує відвідати місто Рівне зі своїм майстер-класом темою якого буде: Живі квіти на тортах своїми руками. Фото робіт дивіться нижче.

Рецепт мастики для покриття тортів на основі желатину:

  1. цукрова пудра 500 гр желатин 12 гр
  2. холодна вода 35 гр
  3. кукурудзяний сироп 80гр (або будь-який інший без кольору:  глюкозний, інвертний, останній можна зробити самостійно з цукру , соди та лимонної кислоти)
  4. білок 1 шт (20г!!!)
  5. кокосовий жир трішки (1-2 чайні ложки) – можна замінити маргарином (не  олією! Потрібно тверді рослинні жири)
  6. лимонний сік 1 чайну ложку

Метод приготування:

  • 1.Просіяти цукрову пудру
  • 2.В окрему миску налити холодну воду, додати желатин та змішати до пюреподібного стану
  • 3. Поставити миску з   желатином на парову баню, добавити трішки кокосового жиру, помішувати весь час, поки не розчиниться желатин
  • 4. Добавити сироп і продовжувати  постійно  помішувати, поки не “розчиниться”, сироп повинен  гарно”поєднатися” з желатином
  • 5. В цукрову пудру добавити суміш  з желатином,  трішки вимішати і додати білок, лимонний сік  ( змішаний   барвником, якщо потрібна кольорова мастика)
  • 6. Вимішати  до однородної маси (Щоб до рук не прилипало, змазати  руки кокосовим жиром або маргарином) викласти в тару або пакет, залишити на добу.

Цукрову пудру не додавати, навіть якщо мастика при замісі буде здаватися липкою. Вимішувати потрібно міксером( потрібен потужний міксер не менше  400 ватт, якщо у Вас менш потужний, то міксер може згоріти). Вилити в пакет , дати постояти добу при кімнатній температурі, це дасть змогу змінити консистенцію на більш тверду. Зберігати 2 тижні при кімнатній   температурі, місяцями – в холодильнику. Якщо псується. ан ній з ‘являються жовто-рожеві вкраплення. Виходить дуже м ‘ягка та еластичка мастика для покриття торту.Якщо потрібна мастика для ліпки – то можна додати цукрову пудру, поки мастика не буде тримати форму.